Het Archeon gaat binnenkort weer open

Het Archeon gaat binnenkort weer open

Archeon, het museumpark waar Henri Remmers geholpen heeft met het hoofdgebouw, gaat vanaf 1 april weer open. De jagers, verzamelaars, Romeinen en de ambachtslieden zijn weer aanwezig om de bezoekers een verhaal te vertellen over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Vanaf 1 april kan je weer ver terug in de tijd. Bezoek het kamp van de jagers en verzamelaars of stap in een echte boomstamkano. Bekijk ook eens het leven van de eerste boeren! Ook de Romeinen staan te wachten op jullie. Neem een bezoekje aan een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de kruidentuin en de Romeinse Tempel. Verder zit het Romeins Museum vol met echte vondsten waar je ook nog veel activiteiten aan mee kan doen. Als je de jagers, verzamelaars en de Romeinen hebt bezocht, dan is er nog zat te doen en te zien in de middeleeuwen. In het middeleeuwse stadje wordt er hard gewerkt. Er wordt manden gemaakt, brood gebakken en andere ambachtelijke activiteiten. De huisjes en hutjes hebben overigens ooit in ons land gestaan. Wat je zeker niet kan missen, zijn de gladiatorengevechten in de Arena.

Pannenkoekenhuis

Om de dag goed af te sluiten, verwelkomt ‘Het Klooster’ de gasten met een heerlijke pannenkoek volgens het recept van topkok Pierre Wind. Als je hier pannenkoeken komt eten dan heb je vanaf 16.00 gratis toegang tot het park. De pannenkoekenhuis is geopend tot 20.00.

Zondag pizza en kip dag

Als de pannenkoeken niet genoeg zijn, is er iedere zondag pizza en kip in de Romeinse Herberg ‘Pizza & Pollo’. Ook zijn er eigen kids pizza’s te maken onder begeleiding van een chef-kok. Wederom is vanaf 16.00 gratis toegang tot het park geldig als er een lekkere pizza of kip wordt gegeten in de Romeinse Herberg.

RECO

RECO en Henri Remmers hebben, in opdracht van ABN AMRO Vastgoed en Stichting Archeon, het hoofdgebouw van Archeon gerealiseerd. Henri Remmers heeft de bouw hiervan begeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *