CORPUS

CORPUS

CORPUS: reis door de mens

Corpus ‘reis door de mens’ is een uniek en spectaculair belevingscentrum, bedacht, ontworpen en ontwikkeld door Henri Remmers. Het is gericht op publieksvoorlichting over het menselijk lichaam en daaraan gerelateerde gezondheidsvraagstukken, die zowel nationaal als internationaal aandacht vragen. Preventie en zelfzorgzaamheid vormen een belangrijke pijler van een “reis door de mens”. CORPUS biedt de bezoeker een combinatie van informatie, educatie en entertainment in de vorm van een centrale belevingsattractie en tal van vaste én wisselende exposities. CORPUS is gerealiseerd in een transparant gebouw waaruit de vorm van een menselijk lichaam steekt. De bezoeker reist door dit ‘menselijk lichaam’ en leert zo spelenderwijs de functies van het eigen lichaam kennen.

Een gemiddeld bezoek aan de ‘reis door de mens’ duurt zo’n 2,5 uur.

RECO is inmiddels gestart met de uitrol van CORPUS wereldwijd.

Hotel

Het meeste recente project van Henri Remmers met RECO is de ontwikkeling van het CORPUS Hotel, het Hilton Garden Inn Leiden. Het vier sterren hotel ligt naast de ‘reis door de mens’, aan de A44. Het hotel bestaat uit 173 kamers, parkeergarage, conferentie zalen, restaurant en fitness.

Milieu

Het bedrijf van Henri Remmers besteedt ook graag aandacht aan het milieu. Het zoveel mogelijk ontzien van het milieu is een belangrijke doelstelling van het bedrijf. Het beheersen van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico’s zijn voor het management en de medewerkers belangrijke verantwoordelijkheden.

De bedrijfsvoering wordt op een manier uitgevoerd dat het milieu beschermd wordt. Maar niet alleen het milieu wordt beschermd. Ook de medewerkers, bezoekers en andere betrokkenen hebben hier baat bij.