Holland Experience

Holland Experience

In Amsterdam ontwierp en ontwikkelde Henri Remmers met RECO een permanente tentoonstelling en attractie over Nederland, genaamd ‘Holland Experience’.

Holland Experience

Holland Experience werd geopend in 1998. De tentoonstelling bood een onvergetelijke manier om over Nederland te leren. In een vliegtuigstoel, dat gemonteerd is op een bewegend platform, keek je naar een driedimensionale film over Nederland. Met specialeffects als geur, geluid en beweging werd de reis een echte beleving. Hier maakte je kennis met alle facetten van Nederland. Je leerde over de waterwegen, toeristische attracties, landbouw, technologische innovaties, de havens, de distributie, kunst en cultuur.

De film

De eerste film vertoonde een visuele film waar je Nederland zelf mee maakt als het ware. Je landde op Schiphol en ging op reis met muzikanten en zag hoe zij Nederland beleefden. Zo vloog je over de snelwegen richting de Keukenhof, bekeek je de Madurodam vanuit de lucht, vloog je over de Amsterdamse grachten en door de containerhavens van Rotterdam. In 1999 en 2000 ontwikkelden de medewerkers een driedimensionale film en ging het op 20 september 2000 in première. In 2003 ontving de attractie zijn miljoenste bezoeker. Het was een echte trekpleister voor de toeristen en voor de Nederlander zelf.

In 2004 kwamen er nog twee attracties bij, namelijk ‘Alien Adventure’ en ‘3D Mania’.