Archeon

Archeon

Henri Remmers en RECO hebben, in opdracht van ABN AMRO Vastgoed en Stichting Archeon, het hoofdgebouw van het archeologisch themapark in Alphen a/d Rijn gerealiseerd. Daarnaast begeleidde Henri Remmers met zijn bedrijf ook de bouw van het hoofdgebouw. Ook de presentatie van de ‘reis door de tijd’ in dit gebouw is bedacht en uitgevoerd door Henri Remmers.

Archeon

Het museumpark richt zich op de Nederlandse geschiedenis. Het park is verdeeld in drie tijdsperken: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In deze drie delen staan gebouwen die óf letterlijk naar een archeologisch model óf in de stijl van het tijdperk zijn gebouwd.

De werknemers in het park worden archeotolken genoemd. Deze zijn gekleed volgens de stijl van het tijdvak.

Wereldtentoonstelling Sevilla

Op het Wereldtentoonstelling in Sevilla, waar Henri Remmers ook een onderdeel van was, hadden de architecten Zwarts en Jansma een ontwerp dat niet helemaal naar wens was uitgevoerd en ingericht. Het was een kolossale constructie met gaas voor de open gevels, waarlangs water vloeide. Deze werd verkocht aan Stichting Archeon en werd geplaatst in het museumpark. De constructie dient als entreegebouw van het themapark.

Opnames

Het Archeon werd ook eens gebruikt als decor voor verschillende films en tv-programma’s. Zo zijn er scenes gefilmd in het Archeon voor de films ‘Sint’ en ‘Joris en Boris en het Geheim van de Tempel’.